Om webbsidan

Textstorlek

Om man tycker att texten på en webbplats är för liten kan man tala om för sin webbläsare att den ska öka textstorleken. Hur man gör det varierar något mellan olika webbläsare, men i de flesta fall finns kommandon för detta i Visa-menyn (View om programmet är på engelska). Alla moderna webbläsare utom Internet Explorer för Windows (IE/Win) kan ändra storleken på all text, oavsett vilken enhet som används för att bestämma storleken. När textstorlek är specificerad i enheten pixel låter inte IE/Win användaren ändra textstorlek, om man inte först gör en förändring i inställningarna. Denna webbplats använder enheten em för att undvika detta, men det kan ändå vara bra att känna till hur man ändrar inställningen i IE/Win:

1. Välj Internet-alternativ (Internet options) i menyn Verktyg (Tools).
2. Klicka på knappen Hjälpmedel... (Accessibility...)
3. Markera kryssrutan för Ignorera textstorlek....


Bilder

Alla bilder som är del av innehållet har beskrivande alt-attribut. Bilder som endast är dekorativa har tomma alt-attribut.


Hur är sidan byggd

Webbplatsen använder sig av så kallade webbstandarder. Det innebär att XHTML 1.0 används för att strukturera innehållet, och att CSS (Cascading Style Sheets, stilmallar) används för att kontrollera hur innehållet presenteras. Den som använder en gammal webbläsare, eller en webbläsare som inte har fullgott stöd för CSS, får en oformaterad, men fullt funktionell, version av innehållet.

Inga bilder eller texter får användas utan tillåtelse om inget annat är angivet. Webbsidan är producerad av MediaWorks